Sisäänmuutto

Tervetuloa uuteen kotiin! Olemme koonneet tälle sivulle tärkeitä tietoja ja vinkkejä muuttoosi liittyen.

Myös asiakaspalveluumme voit ottaa aina yhteyttä kaikissa asumiseen liittyvissä asioissa.

Muuttotarkastus ja -korjaukset

Asukkaan vaihtuessa on asuntoon tehty muuttotarkastus. Tarvittaessa asuntoon on tehty myös kunnostuksia uutta asukasta varten. Mikäli kuitenkin huomaat muuttovaiheessa vikoja tai puutteita, ilmoita niistä huoltoyhtiölle.

Tavoitteenamme on, että kaikki asunnot ovat kunnossa ja asuminen uudessa kodissa olisi mahdollisimman mutkatonta. Asuntojen varustetasossa on kuitenkin eroja asuntojen iän ja tehtyjen korjausten vuoksi. Jos asunto mielestäsi kaipaa remonttia, voit neuvotella korjauksista isännöitsijän kanssa.

Maalietu

Tarjoamme muuttajille mahdollisuuden maalietuun, joka sisältää työkalut ja maalit omatoimiseen pintaremontointiin. Maaliedulla voit maalata kotiisi uuden ilmeen Lumo-värikartan tai VVO-värikartan sävyillä.

Muuttopäivä

Sisäänmuuttopäivä on vuokrasuhteen alkamispäivä tai mikäli ko. päivä ei ole arkipäivä, sitä lähinnä seuraava arkipäivä. Jos asunto on tyhjä ja muuttovalmis jo aikaisemmin, voit kysyä Lumo-kotikeskuksesta muuton aikaistamista.

Autopaikat ja saunavuorot

Lumo-kotikeskus vuokraa autopaikat jonotusjärjestyksessä. Lumo-kotikeskus hoitaa myös saunavuorojen varaamisen. Ne eivät siis siirry automaattisesti edelliseltä asukkaalta. Autopaikkojen ja saunavuorojen käyttökorvaukset peritään vuokranmaksun yhteydessä. Kun olet saanut uuden saunavuoron tai autopaikan, sinulle lähetetään myös uusi vuokranmaksuerittely.

Avaimet

Voit noutaa avaimet uuteen kotiisi huoltoyhtiöstäsi. Kuopiossa, Oulussa, Rovaniemellä ja Turussa avaimet noudetaan paikallisesta Lumo-kotikeskuksesta.

Avaimista pidetään kirjaa. Mikäli avaimia ei palauteta alkuperäistä määrää, sarjoitamme lukot uudestaan viimeistään vuokrasuhteen päättyessä poismuuttavan asukkaan laskuun. Sarjoittamisella varmistamme asunnon turvallisuuden ja sen, että vain asunnon haltijalla on hallussaan kaikki asunnon avaimet. Samassa asunnossa asuvia kannattaa muistuttaa huolellisuudesta avainten käsittelyssä.

Kotivakuutus

Ilmoita asumisessasi tapahtuneet muutokset vakuutusyhtiöösi ja varmista kotivakuutuksesi voimassaolo. Lisää tietoa vakuutuksista on turvallisuusosiossa.

Sähkösopimus

Solmi sähkösopimus. Voit solmia sähkösopimuksen helposti esimerkiksi haluamasi sähköyhtiön verkkosivuilla.

Muuttoilmoitukset

Tee muuttoilmoitus Väestörekisterikeskukseen ja/tai postiin sekä uuden asuntosi huoltoyhtiöön viimeistään viikon kuluttua muuttopäivästä. Muuttoilmoituksen voi tehdä joko internetissä, puhelimitse tai postissa. Kun olet tehnyt virallisen muuttoilmoituksen, postisi kääntyy maksutta uuteen osoitteeseesi yhden kuukauden ajan. Lisäksi esimerkiksi pankit saavat uuden osoitteesi automaattisesti.

Ilmoittamalla huoltoyhtiöön asuntoon muuttavat henkilöt varmistat, että ilmoittamasi tiedot siirtyvät postilaatikkoon ja nimitauluun.

Muista ilmoittaa uusi osoitteesi sukulaisille ja ystävillesi. Postista saat tähän tarkoitukseen sopivia maksuttomia osoitteenmuutoskortteja.

Varasto

Asuntoon kuuluva ja yhteisissä tiloissa sijaitseva varastotila on pidettävä aina lukittuna. Lukon hankkiminen on asukkaan oma tehtävä. Jos edellisen asukkaan jäljiltä jäänyt tavaraa varastoon, ota yhteys huoltoyhtiöön.

Irtaimistovarasto on tavalliselle koti-irtaimistolle, mutta esimerkiksi palavien nesteiden säilyttäminen on paloturvallisuuden vuoksi kielletty. Kellarikäytävät, raput ja porrashuoneet on yleisen turvallisuuden vuoksi pidettävä aina tyhjinä.

Asuinalueen palvelut

Uuteen kotiin muuttaessa muuttuu myös usein asuinympäristö. Oman kotikunnan nettisivut ovat hyvä tietolähde alueen palveluihin tutustumiseen. Hyviä vinkkejä saat myös talotoimikunnan jäseniltä tai omalta isännöitsijältä.

Sisäiset linkit

Turvallisuus ennen kaikkea >>

Ulkoiset linkit

www.posti.fi/muuttoilmoitus >>
Postin muuttoilmoitus

www.vrk.fi/ >>
Väestörekisterikeskus

www.kela.fi >>
Kansaneläkelaitos