Asukkaalle > Tietoa asumisesta > Asukastoiminta

Asukastoiminta

Asukastoiminta

Asukas jos kuka on asumisen asiantuntija ja asukkaanamme voit itse vaikuttaa asumiseesi, ihan oikeasti. Kaikilla on mahdollisuus osallistua yhteisiin tapahtumiin ja vaikuttaa asumisviihtymiseen ja turvallisuuteen. Samalla syntyy naapuriverkostoja, jotka tuovat turvallisuutta ja laatua elämään.

Olemme asukasyhteistyön uranuurtaja. Perusajatuksenamme on 1970-luvulta lähtien ollut ottaa asukkaat mukaan päättämään ja ideoimaan omasta asumisestaan. Maailma ja asuminen ovat vuosikymmenten myötä muuttuneet, mutta asukastoiminta on yhä toimintamme kulmakivi.

Miksi asukastoimintaa?

Asukastoiminta on monimuotoista tekemistä kaikkien talon asukkaiden asuinympäristön ja asumisviihtyvyyden hyväksi. Se on onnistumisen tunteita ja auttamisesta saatua hyvää mieltä. Yhteinen toiminta ei vaadi isoja ponnisteluja ja kukin osallistuu aina oman osaamisensa ja jaksamisensa mukaan. Pienetkin teot innostavat toisia luomaan yhteisöllisyyttä ja sitä kautta mukavampaa asumista. Ideat on tehty toteutettaviksi - ja asukastoiminta antaa siihen eväät!

Miten mukaan?

Kaikki halukkaat pääsevät asukastoimintaan mukaan. Jos haluat parantaa talosi viihtyvyyttä ja osallistua sen asioiden hoitamiseen, tartu toimeen. Alkuun pääset ottamalla asiat rohkeasti puheeksi talon tapahtumissa ja kokouksissa ja vaikka pihalla muiden asukkaiden kanssa.

Sisäiset linkit

Pihakirppis tai kuntoilua yhdessä - ideoita toimeliaaseen taloon! >>

Asukastoimintaa kotitalossa ja koko maassa >>

Liitteitä ja lisätietoa asukastoiminnan avuksi >>