Asukkaalle > Asukkaan palvelut > Asunnonvaihtopörssi

Asunnonvaihtopörssi

Jos haluat vaihtaa Lumo- tai VVO-asunnosta toiseen, voit hakea asunnonvaihtokumppania myös omatoimisesti jättämällä asunnonvaihtoilmoituksen asunnonvaihtopörssiin. Julkaisemme vain Lumo- ja VVO-kotien asukkaiden ilmoituksia, ja vaihtopörssin kautta on mahdollista vaihtaa vain toiseen Lumo- tai VVO-asuntoon.

Julkaisemme ilmoituksen tarkistettuamme sen, ja se on voimassa kolmen kuukauden ajan. Jos haluat muokata ilmoitusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puh. 020 508 5000 (ma–ke, pe 8–16, to 9.30–16, puhelun hinta 8,8 snt/min) tai asiakaspalvelu@lumo.fi. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään myös kaikissa muissa asunnonvaihtoon liittyvissä asioissa!

Muistathan, että voit etsiä heti vapaita asuntoja myös Lumo-verkkokaupan kautta.

Lumo-asunnot:

Voit muuttaa VVO- tai Lumo-asunnosta Lumo-asuntoon, kun asuminen nykyisessä asunnossa on sujunut normaalisti ja vuokranmaksu on ollut kunnossa. Tehkää vaihtokumppanin kanssa molemmat oma asuntohakemus haluamastanne asunnosta verkkopalvelussamme, tai käykää täyttämässä paperinen hakemus alueenne Lumo-kotikeskuksessa tai asumispalvelutoimistossa. Pienessä osassa Lumo-asuntoja joudumme toimimaan vaihdon osalta kuten VVO-asunnoissa. Näiden talojen yhteydessä on www-sivujemme asuntohaussa merkintä ”Talossa varallisuusrajat”.

VVO-asunnot:

Lumo-asunnosta tai toisesta VVO-asunnosta VVO-asuntoon vaihdettaessa asunnonvaihdolle on oltava peruste, kuten esimerkiksi perhekoon muutos. Hakijan on myös täytettävä asunnon saannin edellytykset. Vaihdon yhteydessä on syytä tarkistaa, kuuluuko vaihdettavaan asuntoon vuokraan vaikuttavia lisävarusteita.

Tehkää vaihtokumppanin kanssa molemmat oma asuntohakemus haluamastanne asunnosta verkkopalvelussamme, tai käykää täyttämässä paperinen hakemus alueenne Lumo-kotikeskuksessa tai asumispalvelutoimistossa. Toimitamme hakemukset hyväksyttäväksi kuntaan.

Mikäli vaihto onnistuu, ilmoitamme vaihtajille muuttopäivän, ja samalla vaihtajien nykyisten asuntojen vuokrasopimukset merkitään irtisanotuksi.Tässä vaiheessa vaihtoa ei enää ole mahdollista peruuttaa.