Asukkaalle > Asukkaan palvelut > Irtisanominen

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Sopimuksen irtisanominen on mahdollista vain verkkopalveluun rekisteröityneille käyttäjille tai pankkitunnistautumisen avulla.

Voit suorittaa rekisteröitymisen tai kirjautua olemassa olevilla käyttäjätunnuksillasi täällä.

Sopimus on mahdollista irtisanoa myös pankkitunnistautumisen avulla. Siirry tunnistautumiseen tästä.

Yrityksen nimissä olevan asunnon vuokrasopimusta ei voi irtisanoa tunnuksilla tai pankkitunnistautumisen avulla. Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti.

Onnistuneesta sähköisestä irtisanomisesta lähetetään vahvistusviesti sähköpostiisi. Mikäli et saa vahvistusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Saat myös erillisen vahvistuskirjeen joko sähköpostiisi tai kotiosoitteeseesi kolmen arkipäivän kuluessa irtisanomisilmoituksen vastaanottamisesta. Kirjeessä on paljon hyödyllistä tietoa poismuuttoon liittyen.

Vuokraoikeuden siirto

Vuokraoikeus voidaan siirtää huoneistossa asuvalle puolisolle, lapselle tai jomman kumman puolison vanhemmalle. Mikäli haluat siirtää vuokraoikeuden, ota yhteys omaan Lumo-kotikeskukseesi.

Menettelyohjeet vuokralaisen kuolemantapauksen yhteydessä

Vuokralaisen kuolemantapauksen yhteydessä vuokraoikeus voidaan joko siirtää, tai irtisanoa se kokonaan. Lue tarkemmat menettelyohjeet täältä

Etsitkö uutta kotia?

Jos olet vasta harkitsemassa asunnonvaihtoa, autamme sinua mielellämme löytämään uuden, sopivamman kodin.

Tiesithän, että Lumo-verkkokaupan kautta voit etsiä heti vapaita asuntoja ja tehdä vuokrasopimuksen saman tien itse maksamalla ensimmäisen kuukauden vuokran verkkopankkitunnuksilla. Voit etsiä sopivaa asuntoa myös asunnonvaihtopörssistä tai tehdä kokonaan uuden asuntohakemuksen haluamiisi kohteisiin.

Lue lisää asunnon vaihtamisesta.